Zamieszczone przez grzesiu2400
[Inne] corolla verso - problem ze zbieżnością - pomóżcie!
Zwiń
X
-
[Inne] corolla verso - problem ze zbieżnością - pomóżcie!
Witam Serdecznie,
Moj wujek ma corolle verso z roku 2008 (nowica). obecnie ma 3 tys przebiegu i praktycznie od samego początku mam problem z trakcją tego auta, tzn gdy puszcze kierownice to auto ucieka na lewo. bylem juz 2x na serwisie, gdzie próbowali sie z tym uporac, niby ustawiali zbieznosc, ale jakos jest to bezskuteczne... gdy pojechalem po raz trzeci do serwisu okazalo sie wg ich opinii ze jest do wymiany tylna belka poprzeczna. Ciekawe czemu tak jest? moze to auto bylo powypadkowe i salon je naprawil a potem sprzedał???? po wymianie belki sytuacja nadal nie jest taka jak ma byc i auto lekko ucieka. co z tym fantem zrobic? jak uwazacie? a moze ten serwis nie wie co ma robic i jest na to jakiś inny trik????
prosze o pomoc, za która z góry dziekuje?VW Golf V black;DD ---> 1.9TDI BXF 08"DD
-
-
Komuś tu na forum Skoda oddała pieniądze za Octavię II z powodu braku możliwości lub wiedzy potrzebnej do naprawy.
janusz_007, jedź tą Toyotą na stację diagnostyczną tam gdzie mogą sprawdzić pełną geometrię kół. Nie tam gdzie przejadą przez rolki i powiedzą że wszystko OK. Potem trzeba spróbować regulować przez mechanika z tej stacji lub z wydrukami z powrotem do ASO Toyoty. Jak napisał pleban, trzeba pilnować wpisów i podawać tą samą wadę. Odbieraj auto dopiero po jeździe próbnej z gościem z ASO. Jeżeli dalej jest to .......... trzeba się kopać z nimi. Niestety nie mam doświadczenia z kopaniem się z ASO.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Jak koledzy napisali wczesniej, wez auto do zakladu na pelna geometrie (najlepiej niezaleznego, niestety wtedy to bedzie na Twoj koszt). Niech podniosa samochod zmierza i ustawia wszystkie katy tak jak ma byc. Wtedy zobaczysz co bedzie sie dzialo z samochodem. Jesli nie beda mogli wejsc z katami w wlasciwe wartosci, tzn ze cos jest naprawde zle z samochodem. W drugim przypadku wezmiesz wydruki katow i udasz sie do serwisu, albo napiszesz oficjalnie ze albo ustawia Ci geometrie wlasciwie, albo chcesz wymiany auta na egzemplarz bez wady.
Co do wpisow to roznie to bywa, ale z geometria jest tak, ze jak samochod jest zdrowy to ustawic sie da, a jesli sie nie da, tzn ze ma wade fabryczna lub jest po niezlym dzwonie.
Jeszcze jedno dla klaryfikacji sytuacji, zbierznosc to jedno a geometria to drugie. W twoim wypadku jesli masz takie problemy jedz na geometrie. Podczas pomiaru geometri samochodu dowiesz sie juz naprawde duzo, a swoja droga jak masz kogos z czujnikiem lakieru to nie byloby glupie sprawdzic lakier na tej Verso, aby rozwiac watpliwosci.M47N2
Komentarz
-
-
W swojej fabii miałem ściąganie auta. Pojechałem na stację diagnostyczną i na pomiarze zbieżności wyszła prawidłowa zbieżność. Sprawdził mi gość pełną geometrię kół i okazało się że trzeba skorygować zbieżność. Po tym zabiegu było wszystko OK. Także jak napisła AndiT, i Ja koniecznie trzeba zrobić pełną geometrię kół , a później kombinować.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz